Bli av med stegljud

I vissa rum kan sådant som stegljud vara ett problem. Dessa stegljud kan på grund av efterklang göra att det blir en hög ljudnivå i ett rum. Det som då kan vara bra, det är att satsa på stegljudsisolering. Att sänka efterklang och resonans i ett rum, det kan göras på olika sätt. Många talar gärna om att använda akustikpaneler, för väggarna. Men det är minst lika viktigt att tänka på golvet! Vissa golv i sitt hem gör dessvärre att ljud som steg förstärks. För att bli av med detta, så finns det lite olika lösningar. En lösning är att satsa på en decibelmatta från Aprobo. Det tillsammans med en flytande parkett gör att stegljuden försvinner på ett bra sätt.

Dämpa ljud från steg och annat

Om du har problem med höga stegljud i ert hem, så kan det vara smart att satsa på stegljudsdämpning. Aprobo AB är idag marknadsledande inom akustiklösningar för golv och bjälklagskonstruktioner. Dessutom har de även högkvalitativa golvmaterial som har anpassats efter alla miljökrav och funktionskrav så att ni kan hitta ett som passar ert hem. Bland annat erbjuder de detta:

  • Zealand Collection
  • Aprobo Concept

Inom Zealand Collection finns det bland annat textilmattor som de designat som passar perfekt för kontor och andra offentliga miljöer. Det finns även smarta textila plattor.

När det gäller Aprobo Concept, så innehåller det alla sorters tillbehör som kan vara bra att ha, så som underlagsmattor, golvskyddmaterial, tejper, lim och så vidare.

Hos Aprobo finns det även det som kallas för Decibel Concept, som är bra lösningar för akustikproblem relaterade till golv och bjälklagskonstruktioner. De har även Art Wood Collection, som är deras eget varumärke av massiva trägolv.